brusszel


Habony Árpád a jövőben könnyebben utazhat Ibizára bulizni

Figyelő Online - Váczi István
2016.01.08  11:10   
mail
nyomtatás
Új, liverpooli, reykjavíki és ibizai járatokat jelentett be a fővárosból Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.
A magyar alapítású légitársaság első számú vezetője közölte: március 27-től Liverpoolba és Reykjavíkba (a keflaviki fapados reptérre) lehet eljutni közvetlenül Budapestről, június 18-tól pedig Ibizára is. A geopolitikai helyzet miatt is úgy gondoljuk, hogy az utóbbira nyáron jelentős kereslet lesz - jegyezte meg. Ezzel egyebek mellett az Egyiptomból hazatérőben lévő orosz gép felrobbantására, valamint a tunéziai terrorcselekményekre utalhatott, ami valószínűleg sokakat eltántoríthat az észak-afrikai nyaralástól.

Így viszont legalább könnyebb lesz elérni Ibizán a Heart nevű luxus szórakozóhelyet is, amely hatalmas ingyen publicitást kapott, mivel promóciós videójában Habony Árpád kormányközeli kommunikációs guru is szerepelt. Ő is könnyűszerrel visszatérhet tehát majd Ibizára, ha épp nem magángéppel repülne.

Nagyobb géppel olcsóbb a repülés

Váradi József prezentációjából az is kiderült, hogy nyártól már 10 gépe lesz a légitársaságnak a budapesti bázison, az év végére pedig ebből már 4 a nagyobb (230 székes) Airbus A321-es lesz. (Az A320-asok 180 embert vihetnek legfeljebb.) A nagyobb kapacitású gépeken átlagosan 5-6 százalékkal alacsonyabbak az árak - válaszolta egy kérdésre a vezérigazgató.

A Wizz Air tavaly összesen 19,2 millió utast szállított, ebből 2,856 milliót magyarországi útvonalakon. Az idén mindkét tekintetben 20 százalékos növekedéssel kalkulálnak.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.