brusszel


A fiatal férfiak nagyobb eséllyel kapnak jutalmat

Figyelő Online
2016.01.12  13:54   
mail
nyomtatás
A munkavállalók fele részesül valamilyen jutalomban teljesítményéért az év végén, nagyobb eséllyel kapnak jutalmat vagy bónuszt a férfiak, ezen belül is a fiatalabb férfi munkavállalók - derült ki a Profession.hu kutatásából
A tájékoztatásuk szerint a férfiak és a nők 57, illetve 49 százaléka vihet haza extra pénzt az év végén. Az életkor előre haladtával is csökken az esélye a karácsonyi bónusznak: az átlagos 53 százalékkal szemben az 50-59 év közötti korosztálynak csak 37 százaléka kap jutalmat.
A kutatásból kiderült, csaknem minden ötödik válaszadó esetenként, és minden tizedik fixen, évente kap prémiumot.
Az év közben elérhető munkahelyi juttatások közül a válaszadók több mint fele étkezési Erzsébet-utalványt, míg több mint harmaduk SZÉP-kártyát kap munkaadójától. Minden ötödik válaszadó helyi bérletet, illetve önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj-hozzájárulást kap rendszeresen.
Ha a munkavállalóknak lehetőségük lenne bármilyen elérhető juttatási típust választani, a legtöbben a SZÉP-kártyát és az Erzsébet-utalványt kérnék, de népszerű a munkába járásra vonatkozó költség-kiegészítés is.
A kutatásból kiderült: teljes életbiztosítást a jelenleg ebben részesülő válaszadók nyolcszorosa szeretne kapni munkahelyén - az összes válaszadó 22 százaléka, míg bölcsődei szolgáltatásra, illetve iskolarendszerű képzésre mintegy hatszoros igény lenne - a válaszadók 5, illetve 15 százaléka igényelne ilyen támogatást. A kutatás eredményei szerint népszerű még az üdültetés, a lakáscélú támogatás és az önkéntes nyugdíjpénztár is.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.