brusszel


Kancellárokat kapnak a kórházak?

Figyelő Online
2016.01.14  09:33   
mail
nyomtatás
Az Emmi új egészségügyi államtitkára a hét elején arról tájékoztatta a kórházak igazgatóit, hogy a kórházak gazdasági menedzselésére is kancellárokat neveznek majd ki - legalábbis az Index információi szerint.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár hétfőn hívta össze a kórházi vezetőket, és rövid tájékoztatón foglalta össze az egészségügyi intézményeket érintő programját - olvasható az Indexen. Ezen a tájékoztatón hangzott el, hogy a kormányzat az egyetemek gazdasági felügyeletéhez hasonló rendszert alakítana ki a kórházak esetében is, azaz az állam képviselőjeként egy kórházi kancellárra bíznák a gazdálkodás ellenőrzését.

Az internetes lap forrásaink szerint részletek még nem derültek ki az új rendszerről. Nem tudni például, hogy minden egyes kórház kap-e kancellárt, és az sem világos, hogy milyen feladat- és hatáskört társítanak az új poszthoz. Az államtitkár a kancellárok kinevezése mellett további négy területet érintett, a fővárosi ellátást, az alapellátás kérdését, a minimum feltételek és kompetencia rendszerek ügyét, valamint az egészségügyi és a szociális ellátás szétválasztását.

Kapcsolódó cikkek
Index
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.