brusszel


Kiderült: ő lesz a budapesti olimpia vezére

Figyelő Online - Jandó Zoltán
2016.01.15  11:40   
mail
nyomtatás
A Figyelő értesülései szerint Fekete Miklós, a PwC partnere vezetheti a budapesti olimpiai pályázathoz gründolt céget.
Egyre több részlet derül ki arról a cégről, amelynek célja az elképzelések szerint a 2024-es budapesti olimpiarendezési pályázattal kapcsolatos feladatok kezelése lesz. A Budapest 2024. Nonprofit Zrt. alapításáról még decemberben döntött a Magyar Olimpiai Bizottság, sokat azonban akkor nem árultak el a társaságról. Mindössze annyit lehetet tudni, hogy a vállalatban a MOB mellett a fővárosnak is lesz tulajdonosi érdekeltsége.

A Figyelő karácsonyi számában írt arról, hogy az igazgatóság elnöke az olimpiai pályázat kormányzati felelőse Fürjes Balázs lehet, de mellette az operatív vezetésben szerepet kaphat több olyan szakember is, akiknek a neve a korábbi hetekben merült fel az olimpiai pályázattal kapcsolatban. Így például a novemberben sportigazgatóként bemutatott Mizsér Attila a létesítményekért és a nemzetközi szakszövetségekkel való kapcsolattartásért felel majd, és komoly feladatai lesznek annak a Vajda Lászlónak is, aki előzőleg három olimpia (Sydney, Athén és Peking) szervező bizottságában dolgozott.

Most kiderült az is, hogy a cégvezetést minden bizonnyal arra a Fekete Miklósra bízzák majd, aki már jó ideje dogozik az olimpia-projekten. A PricewaterhouseCoopers partnere aktív szerepet vállalat a korábbi megvalósíthatósági tanulmányok kidolgozásában, és azóta is tagja a pályázaton dolgozó csapatnak. Úgy tudjuk, hogy benne volt abban a 6-8 tagú küldöttségben is, amely még novemberben egyeztetett Lausanne-ban a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal a magyar pályázatról.

Az elképzelések szerint a Budapest 2024. Nonprofit Zrt. februárban kezdheti meg a munkát, ilyen néven azonban egyelőre nem jegyeztek be céget.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.