brusszel


Az MSZP tudja, mit éreznek a nyugdíjasok

Figyelő Online
2016.01.20  17:16   
mail
nyomtatás
Az MSZP szerint a nyugdíjasok úgy érzik, hogy a kormány cserben hagyja az idős embereket. Korózs Lajos, a népjóléti bizottság szocialista elnöke erről azt követően beszélt szerdán sajtótájékoztatón, hogy nyugdíjas szervezetek képviselőivel találkozott.

Az ellenzéki politikus közlése szerint a nyugdíjas szervezetek vezetői azt tapasztalják, hogy a kormány cserbenhagyja az idős embereket a nyugdíjemelés, a szociális szolgáltatások és az egészségügy területén is. Elmondása szerint e szervezetek azt szeretnék, hogy a kormány a nyugdíjemelésnél térjen vissza a svájci indexálás rendszeréhez az inflációkövetés helyett, és elengedhetetlennek tartják egy nyugdíjkorrekciós program kidolgozását is, mert a nyugdíjak vásárlóértékre évről évre romlik, különösen az alacsony juttatások esetében.

A kormányzati egészségpolitika nem készült fel a tömeges influenzás megbetegedésekre és a klimatikus változások kezelésére sem, amit jól mutat, hogy tavaly jelentősen növekedett a halálesetek száma az influlenzajárvány, illetve a nyári hőség idején - folytatta Korózs Lajos.

Közölte: a nyugdíjas szervezetek kifogásolták a házi segítségnyújtás átalakítását és a tűzifa támogatások rendszerét is. "Nem csak az út szélén hagyja a beteg, idős embereket a kormány, hanem bele is rúgja az árokba őket" - fogalmazott a képviselő.

A képviselő az MTI kérdésére elmondta: a Nyugdíjasok Országos Szövetségével, a Nyugdíjasok Országos Képviseletével, az "Életet az éveknek" nyugdíjas szervezettel és az MSZOSZ nyugdíjas tagozatának képviselőivel folytatott megbeszélést.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.