brusszel


Privatizációs cunamira számít az LMP

Figyelő Online
2016.01.21  16:00   
mail
nyomtatás
Az LMP arra számít, hogy az állami termőföld privatizációját a halastavak, majd azt akár az erdőgazdaságok kiárusítása követi.

Lengyel Szilvia, az ellenzéki párt vidékfejlesztési szakszóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján bírálta az állami földek árverezésének folytatását, mondván: a tavaly kalapács alá került területek 40 százalékára nem volt jelentkező, az esetek többségében pedig licit nélkül, a kikiáltási áron keltek el a földek.

Az árveréseken pedig mindössze hétezer gazda nyert, vagyis a gazdálkodóknak mindössze 3,5 százaléka - tette hozzá, felróva: a Fidesz által célcsoportként megjelölt kis- és közepes vállalkozásokhoz mindössze a termőföldek ötöde került. A földek nyolcvan százalékát politikusok vagy strómanjaik, illetve igen gazdag emberek szerezték meg - mondta.
Kijelentette azt is: a Fidesz nem tudta megvédeni a magyar földet, a most hatalmon lévőket pedig szerinte kizárólag a saját gyermekeik, unokáik érdeklik, más emberek vagy az ország jövője egyáltalán nem.

Lengyel Szilvia kérdésre az alkotmánybíró-jelöléssel kapcsolatban azt mondta: az LMP olyan jelölt állításában kíván részt venni, aki minden parlamenti frakció számára elfogadható. Úgy értékelte, hogy akik blokkolják ezt az folyamatot, azok csak saját érdekeiket nézik.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.