brusszel


Szomorúság uralkodott el a németeken

Figyelő Online
2016.01.25  11:45   
mail
nyomtatás
A vártnál nagyobb mértékben romlott januárban az üzleti hangulat Németországban - derült ki a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének felméréséből.

Az üzleti hangulatindex januárban 107,3 pontra csökkent a decemberi 108,6 pontról. Elemzők ennél jóval kisebb mértékű csökkenést, 108,4 pontot vártak januárra.
A gazdasági szereplők aktuális üzleti kondíciókról alkotott véleményét számszerűsítő mutató januárban 112,5 pontra csökkent az előző havi 112,8 pontról. Elemzők változatlan értéket, 112,8 pontot vártak.

A gazdasági szereplők hat hónapra előretekintő várakozásait tükröző mutató 102,4 pontra csökkent 104,6 pontról, szemben a 104,1 pontos elemzői várakozásokkal.
A müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete (ifo Institut - Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e.V.) havi rendszerességgel végzi el üzleti hangulati felmérését mintegy hétezer gazdasági szereplő körében.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.