brusszel


TV2: újabb pofon Simicskáéknak

Figyelő Online - Jandó Zoltán
2016.01.25  11:42   
mail
nyomtatás
A cégbíróság elsőfokú döntése értelmében nem veheti a nevére a TV2 anyacégét Simicska Lajos üzlettársa.
Közleményben hozta nyilvánosságra a TV2 Media Group Holdings Kft. és annak tulajdonosai, Yvonne Dederick illetve Simon Zsolt, hogy a cégbíróság hétfőn kézbesített végzésében első fokon elutasította a Megapolis Media Zrt. változásbejegyzési kérelmét, amelyben a TV2 Media Group Holdings Kft. tulajdonosaként történő bejegyzését és az ügyvezetők törlését kérte.

Mint ismert a TV2 megvásárlása körül tavaly ősszel robbant ki botrány. A csatornát tulajdonló cég, a TV2 Média Csoport Kft. megvásárlását október 15-én jelentette be Andy Vajna. A kormánybiztos öröme azonban nem tartott sokáig, hiszen még aznap jött az újabb csavar. Fonyó Károly, Simicska Lajos állandó üzlettársa ugyanis közölte: egyik cége a Megapolis Media Zrt. egy opciós szerződés alapján már 2 nappal korábban megvette a TV2 Média Csoportot is tulajdonló TV2 Media Groupot, a vállalatot eladó ügyvezetőket pedig kirúgta. Így pedig Vajnáék tranzakciója érvénytelen.

Az opciós szerződést még akkor írták alá, amikor másfél évvel korábban Yvonne Dederick és Simon Zsolt megvette a csatornát annak korábbi tulajdonosától a ProSiebenSa1-tól. Igen ám, de időközben a két menedzser átszervezte a cégbirodalmat, ami miatt Fonyóék akvizíciója egyáltalán nem volt egyértelmű jogilag. Szakértők többsége ezért arra számított: komoly pereskedés lesz az ügyből. A mostani döntés azért különösen kellemetlen Simicskáéknak, mert nem elég, hogy időközben Vajna már a nevére is vette a TV2-t, most úgy néz ki, hogy ha perre viszik a dolgot, akkor sincs sok esélyük.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.