brusszel


Ősrobbanás - A Simicska-történet háttere

Figyelő Online - Baka F Zoltán-Brückner Gergely-Kamasz Melinda
2016.02.04  07:30   
mail
nyomtatás
Egy éve jutott el a végleges szakításhoz a Fidesz miniszterelnöke és addig legbefolyásosabb pénzügyi háttérembere. A G-nap sorsfordító volt Simicska Lajos vállalkozó életében, bár az elszakadási folyamat már korábban elkezdődött.

Az Orbán Viktorral kapcsolatos trágár nyilatkozatot követően Simicska végképp partvonalon kívülre szorult a kormányban, s azóta már nem csak gazdasági vonalon zajlik a csata, hanem a politikai síkon is egymás ellen fordultak a felek. Simicskáról makacsul tartja magát a vélekedés a kormányon belül, hogy átállt a Jobbikhoz, őket igyekezvén hatalomba segíteni.

A szakítás okait járja körbe legújabb számában a Figyelő. Több nagy üzlet miatt is összeütközésbe került Simicska és Orbán, ilyen a paksi beruházás, az RTL Klub ledarálása. Nyilván az sem tetszett a kormányfőnek, hogy Simicska túl nagy hatalmat szerzett az évek folyamán. A Figyelő információi szerint az aknamunka egy részét Habony Árpád végezte el, aki folyamatosan napirenden tartotta a Simicska-affért, kis lépésekkel haladva előre a vállalkozó megsemmisítése felé.

További részletek a Figyelő legfrissebb számában!

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.