brusszel


Százmilliókat akar megtakarítani a Ford - na de hogyan?

Figyelő Online
2016.02.03  15:36   
mail
nyomtatás
Évi 200 millió eurós megtakarítást kíván elérni a Ford európai szerkezetátalakítási programjának szigorításával, amelynek keretében 10 százalékkal tervezi csökkenteni az ügyviteli területeken és vezetői szinteken dolgozó alkalmazottainak létszámát - idézte szerdán a német AutomobilWoche hírportál Jim Farley, a Ford európai vezérigazgatójának bejelentését.

A Ford 6-8 százalékos nyereségkulcsot kíván elérni 2016-ban - közölte Jim Farley. A Ford több veszteséges év után tavaly mutatott ki első alkalommal nyereséget Európában, 259 millió dollárt. "Feltett szándékunk felgyorsítani az átszervezési folyamatot és minél hamarabb meghozni a jó és rossz időkben egyaránt megbízhatóan jövedelmező működéshez szükséges intézkedéseket" - fogalmazott.

A leépítésekről szólva elmondta, hogy önkéntes alapon indítanak programot európai alkalmazottaik számára.
A tervezett intézkedésekkel a Ford a hatékonyság és a nyereségesség tekintetében az autóipar élvonalába kíván kerülni.  

"Egy jóval karcsúbb és hatékonyabban működő szervezetet kívánunk létrehozni, olyat, amely stabil jövedelmet termel, és ezzel lehetővé teszi a jövőbeni beruházások finanszírozását" - mondta a Ford of Europe AG elnök-vezérigazgatója Jim Farley.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: Ford

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.