brusszel


Most látszik igazán, mit okozott a dízelbotrány

Figyelő Online
2016.02.04  10:41   
mail
nyomtatás
Mialatt a német autópiac több mint 218 ezres eladási darabszámmal 3,3 százalékos növekedést produkált, a dízelbotrányban érintett cégek - az Audi kivételével - kevesebb kocsit adtak el - derül ki a legfrissebb statisztikákból, amelyeket az Autonews tett közzé.

Ahogy a napi.hu írja, a VW 8,8, a Skoda 7,3, a Seat pedig 2,2 százalékkal adott el kevesebb autót az első hónapban, mint tavaly. Közben a másik két tömeggyártó az Opel és a Ford 21,9, illetve 19,2 százalékkal nőt. Előbbi most mutatta be a Golt-rivális Astrát.

A VW-csoporton belül az Audi számít kivételnek, ugyanis 22,5 százalékkal tudott nőni. Két riválisa a BMW és a Mercedes 3,5, illetve 0,7 százalékkal bővült otthon. A globális eladásokat nézve a három prémiumgyártó egészen más eredményt ért el tavaly.

Kapcsolódó cikkek
napi.hu
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.