brusszel


Gigantikus büntetést szabott ki a versenyhivatal

Figyelő Online
2016.02.04  12:34   
mail
nyomtatás
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 60 millió forintos bírságot szabott ki a BÁV-Zálog Zrt.-re, valamint a BÁV Aukciósház és Záloghitel Zrt.-re tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt.

A GVH álláspontja szerint a két cég bizonyítatlan piacelsőségi állításokat jelenített meg a BÁV Záloghitelről, megalapozatlanul hirdette azt, hogy a cég a piacon elérhető legmagasabb zálogkölcsönt nyújtja. Súlyosító körülményként értékelte a versenyhatóság azt, hogy a jogsértő kereskedelmi gyakorlat döntően sérülékeny fogyasztókat célzott meg, a kereskedelmi gyakorlat hosszabb ideig tartott és jelentős számú fogyasztót ért el.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.