brusszel


Óriásit kaszált a Richter

Figyelő Online
2016.02.09  09:20   
mail
nyomtatás
A Richter Gedeon Nyrt. 2015-ben 54,06 milliárd forint konszolidált nettó nyereséget ért el, ami több mint duplája az előző évi 24,95 milliárdnak
A társaság éves árbevétele 365,22 milliárd forint volt, 3,3 százalékkal haladta meg az előző évit, euróban mérve 2,9 százalékkal emelkedett a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált gyorsjelentés szerint.
Az export árbevétel 2,6 százalékkal 1,066 milliárd euróra nőtt, az ukrán és az orosz piaci visszaesést ellensúlyozta a nyugat-európai és a kínai növekedés.

Ukrajnában euróban 51,5 százalékkal, Oroszországban 5,9 százalékkal csökkent az éves árbevétel. Utóbbiban rubelben számítva ugyan nőtt a forgalom, de ezt nem tudta ellensúlyozni a rubel euróhoz viszonyított jelentős gyengülése.
A többi külpiacon euróban számítva nőtt a gyógyszergyár árbevétele. Az Európai Unió országaiba irányuló eladások 10,7 százalékkal emelkedtek. Az Egyesült Államokban euróban 11,9 százalékkal nőtt, dollárban viszont 6,9 százalékkal csökkent a forgalom. A latin-amerikai piacon dollárban szintén csökkent 9,0 százalékkal a bevétel, euróban viszont 8,6 százalékos emelkedést mutatott. A kínai árbevétel 2014-hez képest 23,4 százalékkal emelkedett, 54,4 millió eurót tett ki.

A magyarországi forgalom 6,6 százalékkal nőtt, 34,97 milliárd forintot ért el 2015-ben.
Az üzleti eredmény tavaly 78,5 százalékkal emelkedett, 67,37 milliárd forintot tett ki. A jelentős növekedés a 2015 harmadik negyedévében befolyt egyszeri mérföldkő bevételnek köszönhető, amelyet az Allergan fizetett a cariprazine amerikai forgalmazásának jóváhagyásával kapcsolatban. Emellett a magasabb forgalom és az alacsonyabb költségek is hozzájárultak a jó eredményhez - emelik ki a jelentésben.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.