brusszel


Kiderült, mire számíthat Lagzi Lajcsi

Figyelő Online
2016.02.10  09:51   
mail
nyomtatás
A bíróság döntése értelmében Galambos Lajosnak nem kell visszamennie az előzetesbe.
A másodfokon eljáró Budaörsi Járásbíróság úgy döntött, nem rendeli el újra a Galambos Lajos elleni kényszerintézkedést, amelyet első fokon megszüntettek, így a mulatós zenésznek nem kell visszatérnie az előzetesbe - adta hírül a Bors, amit a hvg.hu idézett.

Az előzetes letartóztatás megszüntetéséről szóló elsőfokú döntés ellen a Pest Megyei Főügyészség fellebbezett. A bíróság korábban megállapította, hogy az előzetes letartoztatás általános oka ugyan jelenleg is fennáll, de a kényszerintézkedés elrendelésének és meghosszabbításának alapját képező okok - a bizonyítás meghiúsítása és a bűnismétlés veszélye - relevanciájukat már nagy mértékben elvesztették.

Lagzi Lajcsi a laptól tudta meg, hogy nem kell visszamennie az előzetesbe. Elmondta, szabadulása óta nem történt semmi jelentős az ügyében, kivéve, hogy a NAV kiment a birtokra ellenőrizni.

Lajcsit, feleségét és egy társukat szeptember végén tartóztatták le, négy hónap után, január végén engedték ki az előzetesből. Áramlopással és vesztegetéssel gyanúsítják a társaságot, a nyomozás még tart.

Bors/hvg.hu
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.