brusszel


22 százalékkal növelte éves bevételét a LogMeIn

Figyelő Online
2016.02.12  19:18   
mail
nyomtatás
Az egyik legnagyobb magyar-amerikai társalapítású szoftvercég tegnap tette közé frissen lezárt üzleti évének, valamint 2015 utolsó negyedévének pénzügyi eredményeit.
A cég amerikai központja által közölt adatok szerint a 2015-ös évben 271,6 millió amerikai dolláros bevételt realizált, ami 22 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Az utolsó negyedéves eredmények pedig 27 százalékkal haladták meg a tavaly évi ugyan ezen időszak teljesítményét. Az idei év első negyedévére szóló várakozások bizakodóak, közel 78 millió dolláros bevétellel számol a vállalat. "Nagyon örülünk, hogy bejelenthetjük, rendkívül erős évet zártunk, eredményeink felülmúlták terveinket. - mondta Bill Wagner, a LogMeIn nem rég kinevezett elnök-vezérigazgatója.

"A magunk mögött hagyott év során kiemelkedő sikereket értünk el az iparági együttműködéseink segítségével és teljesítettük az IoT (Internet of Things - A dolgok internete) üzletágunk számára megfogalmazott célkitűzéseiket. Ez szolgálhat alapjául a még bizakodóbb 2016-os várakozásainkhoz is." - tette hozzá az elnök-vezérigazgató.





Az utolsó negyedév kiemelkedő eredményei:

• A bevétel 76.1 millió dollár volt, ami 27%-os növekedés a 2014-es eredményekhez képest.
• EBITDA 20,9 millió dollár (14,9 millió dollár, 2014 Q4)
• EBITDA árfolyam különbözet 27,5% (24,9%, 2014 Q4)
• A pénzforgalom 13,8 millió dollár volt, ami 18%-os bevételi emelkedést jelent.
• A cég a készpénz, készpénz-egyenértékes és rövid lejáratú befektetési tartaléka 208,4 millió dolláros egyenleggel zárta 2015 4. negyedévét.

A 2015-ös év kiugró eredményei:

• Az éves teljes bevétel 271,6 millió dollár volt, ami 22%-al haladta meg a 2014-es évet.
• EBITDA 67,6 millió dollár (49,5 millió dollár, 2014)
• EBITDA árfolyam különbözet 24,9% (22,3%, 2014)
• Működési pénzáram 85,8 millió dollár volt, ami a bevétel 32%-t teszi ki.

2016-os várakozások:

• A cég 2016-os első negyedéves bevételét a várakozások alapján 77,5 millió és 78 millió dollár közé teszik a szakértők.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200