brusszel


MSZP: vegyék el a gyilkossággal gyanúsítottak mandátumát

Figyelő Online
2016.02.20  12:32   
mail
nyomtatás
Az MSZP az önkormányzati törvény módosításával jogszabályba foglalná, hogy a gyilkossággal gyanúsított képviselők mandátuma automatikusan szűnjön meg.
Márton Roland, a szocialisták alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján Gál Roland, az emberöléssel gyanúsított dunaújvárosi, volt fideszes önkormányzati képviselő esetével indokolta kezdeményezésüket.
Kiemelte, a kormánypárttól nem várható a helyzet megoldása, ezért az MSZP-nek kell lépéseket tennie a köznyugalom és az emberek igazságba vetett hitének visszaállítása érdekében. Azt szeretnék elérni, hogy már a meggyanúsításkor szűnjön meg az emberöléssel gyanúsított önkormányzati képviselők mandátuma, amit a közgyűlés a következő ülésén kötelezően mondjon is ki.

Márton Roland kérdésekre válaszolva azt mondta, nem gondolják, hogy indítványuk ellentétes lenne az ártatlanság vélelmének elvével. A gyilkossággal meggyanúsítottak előzetes letartóztatásukkal többet is vesztenek, mint önkormányzati mandátumok, a nyomozóhatóság tévedése esetén pedig az állam kártérítéssel tartozik, aminek figyelembe kell vennie minden jogtalan sérelmet - fejtette ki a szocialista politikus.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.