brusszel


Jelentős bővülés elé néz a nagykanizsai ipari park

Figyelő Online
2016.02.24  11:21   
mail
nyomtatás
Mintegy két és fél milliárd forintos pályázati összeget biztosít a kormány a nagykanizsai ipari park bővítésére - mondta el Mihovics Zoltán
Az ipari park részeként üzemelő Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ vezetője hozzátette: ennek révén a mostani 135 hektáros ipari park jelentősen bővülhet. A területen jelenleg mintegy 120 nagy vagy közepes vállalkozás működik, az inkubátorházban pedig több mint 30 mikrovállalkozásnak biztosítanak helyet, folyamatos az igény újabb területek eladására, de már csak 15-16 hektárnyi szabad földterülettel rendelkezik az ipari park - jelezte.

Kitért arra, hogy az elmúlt hónapok üzletkötéseinek köszönhetően új telephelyet létesít idén az árufuvarozó Kanizsa Trans, illetve megkezdte munkáját a 60-70 embert foglalkoztató varrodai Minerva Team. A bútorgyártó Extra Leder Line 500 négyzetméterrel bővítette néhány éve épült telephelyét, és kéthektáros területvásárlás jóvoltából az olasz szivattyúgyártó DAB logisztikai központtal bővíti tevékenységét.
Mihovics Zoltán kifejtette: 10-15, már az ipari parkban működő cég számít a telephelyfejlesztési pályázatokra. A saját tulajdonú területek csökkenése miatt arra is törekszenek, hogy a már magántulajdonú, de kihasználatlan területekre segítsenek vevőt találni.
Az ipari park működését pedig azzal is támogatják, hogy a közelmúltban kerékpárút épülhetett, de egy új járdaszakasz kialakítását is tervezik, illetve a hamarosan üzembe állítandó kerékpárkölcsönző hálózat két dokkolóállomását is itt alakították ki, mindezt a terület jobb megközelíthetősége érdekében.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.