brusszel


Magányos Merkel

BERLIN ELSZIGETELŐDIK

Figyelő Online - Inotai Edit
2016.03.03  06:01   frissítve: 2016.03.01 14:25
mail
nyomtatás

Az EU szokás szerint bénázik, a tagállamok sokfelé szakadva veszekednek a menekült-válság lehetséges kezeléséről. A törökökkel kötendő paktumon alapuló német álláspont támogatása nagyon csekély. Angela Merkelnek minden befolyására és diplomáciai ügyességére szüksége lesz a március 7-i uniós csúcson.

A német kancellár egy brüsszeli sült krumplis bódénál csillapította az étvágyát a minap, az EU-csúcs egyik szünetében. A fotó bejárta a világsajtót, kiderült az is, hogy Merkel milyen szósszal kérte a krumplit és mennyit fizetett. Tehette, hiszen épp nem volt rá szükség a tárgyalóasztalnál: a britek álltak a középpontban. Ez mindenképpen újdonság az elmúlt évtized német központú európai döntéshozatalához képest. Merkel pozícióját ráadásul megi...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2016/9 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: MerkelSchengen

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.