brusszel


Nemes Jeles László: Ez egy fontos jelzés volt

Figyelő Online
2016.03.02  15:30   
mail
nyomtatás
Tapsvihar fogadta a Saul fia Oscar-gála után hazatért alkotógárdáját szerdán a budapesti Toldi moziban tartott sajtótájékoztatón.

"Elért a szívünkhöz, hogy egy emberként szorított az ország a film sikeréért" - fogalmazott Sipos Gábor, a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjával kitüntetett Saul fia című film producere. Az eseményen elhangzott: a film áprilisban különleges DVD és Blue-ray kiadásban is megjelenik az alkotók kommentárjával, továbbá egy könyvsorozat is indul a Jelenkor Kiadónál.



A legjobb idegen nyelvű film kategóriájában Oscar-díjat nyert Saul fia című film rendezője, Nemes Jeles László és Röhrig Géza, a film főszereplője a budapesti Toldi moziban tartott sajtótájékoztatójukon 2016. március 2-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Nemes Jeles László, a film rendezője elmondta, egy belső nézőpontot akartak bemutatni a filmben, "hogy megértsük az embert a holokausztban". Felidézte: fontos visszajelzés volt számára, hogy Steven Spielberg filmrendező a holokauszt kollektív emlékezetének fontos filmjének nevezte a Saul fiát.

Vági Zoltán, a film történész szakértője bejelentette: a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár elindítja a Saul gyermekei programot, amely az Auschwitz-Birkenauban meggyilkolt százezer gyermek nevét szeretné felkutatni, a program fővédnökségét Nemes Jeles László vállalta.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: Saul fia

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.