brusszel


Ír a haza

Felzúdulást váltott ki az erősebb, tágasabb kocsik honvédségi összeírása.
Figyelő Online - Váczi István
2016.03.10  07:10   frissítve: 2016.03.08 19:15
mail
nyomtatás
Felzúdulást váltott ki az erősebb, tágasabb kocsik honvédségi összeírása, de tényleges szolgálatba hívásukkal a kormányzat saját szegénységi bizonyítványát állítaná ki. Csak céges járműveket vesznek lajstromba, igaz, tavaly az újautó-eladások közel 80 százalékát ezek tették ki.
A francia hadtörténet legendás epizódjai közé tartozik, amikor 1914 szeptemberében párizsi taxisok szállítottak katonákat a főváros közelébe ért frontra, és hozzájárultak a német előrenyomulást megállító győzelemhez a marne-i csatában. A valóság persze nem volt ennyire hősies, például a taxamétert nem kapcsolták ki, és a számlát benyújtották a hadseregnek. Civil járművek bevonultatására a magyar hadtörténetben is van példa, a Szovjetunió ellen 1941-...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2016/10 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.