brusszel


Kovács: Érdekünk megegyezni Törökországgal

Figyelő Online
2016.03.11  11:19   
mail
nyomtatás
Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint az uniónak és az országnak érdekében áll megegyezni Törökországgal, de egyáltalán nem mindegy, milyen feltételekkel.

Az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában a kormányszóvivőt az uniós és török vezetők hétfői rendkívüli brüsszeli csúcstalálkozóján előterjesztett török javaslatról kérdezték. Kovács Zoltán hangsúlyozta: "érdekünkben áll megegyezni Törökországgal", hiszen a nyugat-balkáni útvonal egyik kulcsszereplőjéről van szó, de egyáltalán nem mindegy, milyen feltételekkel, és hogy működőképes lesz-e a megállapodás.

Azzal kapcsolatban, hogy az egyeztetések a jövő héten folytatódnak, a kormányszóvivő azt mondta: nagyon nehéz megmondani, mi lesz a tárgyalandó javaslat, hiszen a hétfői csúcstalálkozót hiába előzték meg hetekig tartó előkészületek, "egy teljesen más javaslattal lepték meg az állam- és kormányfőket". Hosszú napok vannak még hátra szerdáig, amikor meg kellene kapnia a kormánynak a tervezetet, és csütörtökön, pénteken is újabb és újabb szempontok vetődhetnek fel a tárgyalások közben - fogalmazott.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.