brusszel


Vezetik a világpiacot és Romániába költöznek

Figyelő Online - Csepi Lajos
2016.03.15  09:25   
mail
nyomtatás
A romániai gyártókapacitás bővítése révén a Prolyte-csoport megerősíti vezető pozícióját a világpiacon.
A holland Prolyte-csoport új gyárat avatott Romániában, Olt megyében. A gyár közéleti események lebonyolításához szükséges, könnyű alumínium-szerkezeteket állít elő. 

A csoport mintegy 4 millió eurót költött a gyár felépítésére, amelyhez EU-forrásokat is igénybe vehetett. A helyi Eximbank 3,5 millió eurót kölcsönzött a vállalkozásnak, amíg az hozzá nem jut az EU-támogatáshoz.

A Prolyte gyár 5 ezer m2 területen fekszik és 500 új munkahelyet teremt.

A holland csoportnak már van egy másik üzeme Slatina-ban, ahol szintén könnyű alumínium-elemeket gyártanak. Ott mintegy 150 fő dolgozik. A Prolyte a közéleti események egyik legnagyobb szerkezeti anyag-szállítója. A tavalyi évben ők állították össze Andre Rieu és Robbie Williams bukaresti koncertjeinek színpadait.


A csoport azt tervezi, hogy gyártási műveleteit Hollandiából fokozatosan áttelepíti Romániába. „A gyártókapacitás bővítése szükségszerű lépés vállalkozásunk fejlődésében. Ennek az új létesítménynek a megnyitása gyártó-kapacitásaink áthelyezési programjának a legutóbbi és legfontosabb fejezete, amely lehetővé teszi, hogy megerősítsük vezető helyünket a világpiacon és biztos alapot nyújt folyamatos nemzetközi terjeszkedésünkhöz” - mondta Lambert Bouwmeester, a Prolyte Csoport vezérigazgatója.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200