brusszel


Kösse fel a gatyáját: ötnapos sztrájkba kezdenek a volánosok

Figyelő Online
2016.03.18  09:29   
mail
nyomtatás
Nincs bérmegállapodás, öt napig sztrájkolni fognak a volánosok - jelentette be Baranyai Zoltán a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke az aláíró szervezetek nevében. A sztrájk március 28-ától 5 napig tart majd - írja az Index.
Az alágazati kollektív szerződést aláírók - Közúti Közlekedési Szakszervezet és a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége - erről a munkáltató nevében tárgyaló Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetségét is értesítették - tudatta Baranyai Zoltán.

Mint ismert - idézi fel az internetes portál - , a Volán-társaságok szakszervezetei hetek óta tárgyalnak a béremelés mértékéről a munkáltatót és a tulajdonost (Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.) képviselőkkel, ám a mai napig nem sikerült megállapodniuk. Annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban a kezdeti nullához képest némileg elmozdult a munkáltatói ajánlat, az érdekvédők nem fogadták azt el, mert még mindig nem éri el a munkavállalói oldal időközben jelentősen csökkentett követelését, a 3 százalékos bérfejlesztést és a havi 5 ezer forintos béren kívüli juttatást. Ráadásul a legutóbbi, március 11-i tárgyaláson elhangzott ajánlatát a tulajdonos a mai napig nem erősítette meg írásban.

A szakszervezet szerint nem folyik érdemi tárgyalás, ebben a helyzetben nincs értelme tovább várni, ezért ma bejelentették az ötnapos sztrájkot, hogy munkabeszüntetéssel kényszerítsék ki a megfelelő béremelést - közölte Baranyai.
Kapcsolódó cikkek
Index
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.