brusszel


Magyar startupok a CeBIT-en

Figyelő Online
2016.03.18  13:10   
mail
nyomtatás
Tizennégy hazai vállalkozás vett részt a világ egyik legjelentősebb IT rendezvényén, a hannoveri CeBIT-en a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) közreműködésével. A magyar nemzeti standon 11 kiváló vállalkozás, a külön startupok számára kialakított pavilonban pedig három kiemelkedően innovatív cég kapott lehetőséget a bemutatkozásra.

A közel 50 éve megrendezésre kerülő CeBIT-re évente több százezer ember látogat ki, Európa és a világ egyik legjelentősebb kiállításaként tartják számon. Az idei évben leginkább a drónok és a virtuális valósághoz kapcsolódó fejlesztések kerültek a középpontba, de találkozhattunk a legújabb marketing, IoT és adatkezelési megoldásokkal is, valamint számos elismert szakember előadásán szerezhettek információt az érdeklődők az aktuális piaci, ágazati trendekről.

Idén a Magyar Nemzeti Kereskedőház segítségével 14 vállalkozás érkezett Hannoverbe, hogy képviseljék Magyarországot ebben a kiemelkedő nemzetközi közegben.

(Képümkön az esti nagy, nemzetközi nyitórendezvény)





Tárgyalássorozatok a nemzeti standon

A vállalatinformatikai megoldásokat felvonultató pavilonban található magyar nemzeti standon 11 vállalkozás volt jelen, köztük személyvédelemmel, vállalkozásfejlesztési- és játékszoftverekkel, illetve elektronikus aláírással foglalkozó KKV-k.

A magyar kiállítókat nagyfokú érdeklődés övezte, folyamatosak voltak a megkeresések és az előre egyeztetett, illetve helyszíni indíttatású tárgyalások. Az egyik vállalkozás például meghívást kapott Berlinbe a standnál megkezdett egyeztetés folytatásaként, illetve számos együttműködést is sikerült előkészíteni potenciális partnerekkel.

Termékvalidálás

A Scale11 elnevezésű pavilonban jól szerepeltek az InnoTrade program keretében kijutott startupok is, számos érdeklődő, nemzetközi sajtómegkeresés érkezett hozzájuk. A cégek bemutatkozási lehetőséget is kaptak, melynek során 6 percben ismertethették fejlesztéseiket, termékeiket, valamint releváns visszajelzéseket gyűjthettek be, így a jövőbeni partnerek mellett a fejlesztés irányáról is sikerült visszacsatolást szerezniük.

Versenyképes magyar tudás

A CeBIT kiváló lehetőséget nyújt minden kiállítónak a kapcsolatépítésre, visszajelzések begyűjtésére és üzletkötésre. Dr. Györkös Péter, Magyarország berlini nagykövete a kiállításon tett látogatásán elmondta:

„A digitalizáció nem csak a gazdaságot és az üzleti világot, hanem teljes társadalmakat átalakító új dimenzió, ezért negyedik ipari forradalomnak is nevezik. A cél az, hogy ennek a folyamatnak Magyarország fontos és aktív szereplője legyen. Ehhez minden tényező adott, hiszen többek között a magyarok szellemi kapacitása, valamint az állami szereplők elkötelezettsége a vállalkozások segítésében olyan tényezők, melyek alkalmassá teszik erre a szerepre. Ugyan egy nagyon erős globális versenyről van szó, mely ijesztőnek tűnhet, ám a magyar cégeknek mégis érdemes lehetőségként tekinteni erre. Ebben szövetségeseket találhatnak itt Németországban is, hiszen a két ország közötti  üzleti, gazdasági kapcsolatok hosszú és eredményes évekre tekintenek vissza. Örülök neki, ha az első lépéseket itt, a CeBIT-en tették meg a magyar KKV-k és bízom benne, hogy eredményekkel gazdagon távoznak majd, ezáltal ösztönözve a többi vállalkozást is a nemzetközi piacra lépésre."

 

Bemutatkozó vállalkozások

A Private Sentinel fejlesztése egy olyan személyvédelmi szoftver, mely vészhelyzet esetén lehetővé teszi a minél gyorsabb és hatékonyabb segítségkérést. Szükség esetén az alkalmazás elküldi az aktuális helyzetünket sms-ben, e-mailben, valamint Facebook posztban az előre beállított kontaktoknak. Ezen kívül értesíti a közelben lévő felhasználókat is rendszerüzenet formájában, akik ennek köszönhetően ismeretlenül is segíteni tudnak. A szoftverhez gyorsriasztási funkció is elérhető a telefonnal párosítható eszköz (Smart StickerTM) segítségével, amely azonnal elindítja a riasztási folyamatot.

A Mortoff profiljába a vállalatoknak szóló szoftverfejlesztő megoldások, ipari fejlesztések és tesztelések tartoznak. Nearshore programjukkal érkeztek a kiállításra, amely nyugat-európai szintű üzleti fejlesztést nyújt közép-kelet-európai országok vállalatainak. Céget létesítettek már Romániában, további céljuk piaci pozíciójuk erősítése a német, holland és lengyel piacon.

A Mobilsign biometrikus elektronikus aláírással foglalkozó cég, melynek célja a teljes papírmentesítés. A programot sikeresen alkalmazza már a magyar Telekom a bolti hálózataiban. A rendszer segítségével kézi aláírással lehet elektronikus dokumentumokat hitelesíteni, amelyek így bizonyító erejű magánokiratok lesznek. A program archiváló rendszerében az így mentett adatok PDF formátumban 10 éven túl is hitelesek és hozzáférhetők maradnak.

A Netlife Consulting egy szoftverfejlesztő és tanácsadó cég, mely leginkább az SAP fejlesztésre fókuszál. Profilját továbbá a webes és mobil alapú, valamint egyedi szoftverek fejlesztése alkotja.

Az Online Üzleti Informatika Zrt. a MoonSol nevű termékével érkezett a CeBIT-re. Ez egy olyan banki információs rendszer, melyen keresztül bármilyen banki tevékenység egyszerűen és átláthatóan elvégezhető, mint például a számlavezetés, hitelezés, betétkezelés, internet és mobil bank. A kiállításon számos érdeklődő kereste fel standjukat, többek között a Bank of Georgia képviselői is.

A BI-Tech egy olyan döntéstámogató üzleti intelligencia megoldás, mely a vállalatok vezetőit segíti információkkal és adatokkal a megfelelő gazdasági döntés meghozatalában. A céget 10 éve alapították, és azóta is speciálisan ezzel a területtel foglalkozik. Szolgáltatásuk által lehetőség van adattárházak, riportáló, valamint kontrolling rendszerek kialakítására is.

A DMScloud egy csoportmunka-támogató rendszer, mely a KKV-kat és nagyvállalatokat segíti a párhuzamosan futó projektek és nagy mennyiségű dokumentumok hatékony és átlátható rendszerezésében. A szoftver work flow és task management moduljai támogatják a feladatok megoldását. Előnye hogy rugalmasan és könnyen bevezethető, valamint karbantartását a vállalatok maguknak is egyszerűen elvégezhetik.

Az Inventure egyedi járműkommunikációs fejlesztése a nyomkövető rendszerekhez készült. A megoldás képes bármilyen járműinformációt feldolgozni és azt sztenderdizált módon továbbítani a felhasználó részére, mint például az üzemanyagszint és a fogyasztás.

A Magnew 25 éve foglalkozik videojátékok forgalmazásával. Mára olyan játékkiadók termékeit forgalmazza, mint a Sony Playstation, az Activision/Blizzard, a Microsoft Xbox és az Electronic Arts. A szoftverek mellett konzolok és egyéb kiegészítők is megtalálhatóak kínálatában.

Az Ecobit 25 éve foglalkozik vállalati rendszerek fejlesztésével, a CeBIT kiállításra OnlineNavision.com termékével érkezett. A rendszer Microsoft alapú és havi díjas Dynamics NAV felhőalapú tárolást tesz lehetővé felhasználói számára.

 

Startupok

A Leopoly a világ vezető vállalatainak fejleszt innovatív szoftver megoldásokat, amelyek segítségével a modern technológiák, mint a 3D nyomtatás és szkennelés, valamint a virtuális valóság perszonalizációja egyszerűen és hatékonyan valósulhat meg.

A Syncee egy felhő alapú, e-kereskedelmi adatszinkronizáló rendszer, melynek segítségével automatizálhatók a webáruház tulajdonosok idejét felemésztő tevékenységek, mint a webáruház termékekkel való feltöltése, frissítése, naprakészen tartása. Az automatizáló szoftver segítségével idő és pénz takarítható meg, valamint programozó bevonására sincs szükség.

A Virgo Beachegg nevű terméke biztosítja személyes értékeink védelmét, így azok teljes biztonságban vannak a páncélozott és GPS nyomkövetővel ellátott tojás alakú mobilszéfben.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200