brusszel


A párizsi terror kulcsfigurája tűnt fel a brüsszeli lövöldözésnél

Figyelő Online
2016.03.18  14:58   
mail
nyomtatás
Nagy valószínűséggel Salah Abdeslam, a tavaly novemberi párizsi terrortámadások feltételezett főszervezője lehetett az egyik fegyveres, aki néhány nappal ezelőtt rátámadt a rendőrökre egy brüsszeli házkutatás során - jelentette pénteken a belga sajtó.

Eric Van Der Sypt, a belga szövetségi ügyészség szóvivője arról számolt be, hogy a város déli, Forest nevű kerületében lévő lakásban megtalálták Salah Abdeslam ujjlenyomatait és azonosították a DNS-ét. Az illetékes a nyomozás érdekeire hivatkozva más részleteket nem közölt.

"Információink szerint több mint valószínű, hogy (Abdeslam) az egyike a lövöldözés során megszökött két személynek" - közölte honlapján az RTBF nevű belga közszolgálati csatorna.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.