brusszel


Újra terítéken a Déli Áramlat?

Figyelő Online - Csepi Lajos
2016.03.20  12:53   
mail
nyomtatás
Újabb rejtélyes orosz nyilatkozat látott napvilágot a sutba vetett gázvezeték-projekt sorsát illetően.
Jók a Déli Áramlat gázvezetékről szóló tárgyalások felújításának kilátásai - jelentette be Vladimir Chizhov, Oroszország EU-hoz delegált állandó képviselője.

A TASS hírügynökség jelentése szerint az állandó képviselő egy videokonferencia keretében brüsszeli székhelyén azt nyilatkozta, hogy „figyelembe véve az orosz gáz iránti európai igényeket, van lehetőség a kérdés újragondolására. Mindaddig, amíg a projektben közreműködő országok érdekeltsége fennáll, az orosz fél mérlegelni fogja ezt a megoldást.”


Orosz gázvezeték-állomás Ukrajnában (MTI fotó)

„Különféle erők” működnek az EU-ban. Egyesek hajlandók arra, hogy ténylegesen tegyenek a Déli Áramlat megvalósításáért, mások azt tartják a legfontosabbnak, hogy csökkentsék az orosz energiaforrásoktól való függés mértékét. Ez utóbbiak lehetetlen helyzetet alakítanak ki”, magyarázta Vladimir Chizhov.

Az állandó képviselő megjegyzései tovább fokozzák azt a zűrzavart, amit az ellentmondó nyilatkozatok okoztak a Déli Áramlat, egy sutba vetett gázvezeték-projekt sorsát illetően.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.