brusszel


A tranzakciós illeték bankszámlák százezreinek vert oda

Figyelő Online
2016.03.23  12:42   
mail
nyomtatás
A lakossági bankszámlák száma 2012 végén tetőzött, azóta minden negyedévben csökkent a számuk - írja a Világgazdaság.
Több mint 520 ezer lakossági bankszámla tűnt el a tranzakciós illeték 2013 eleji bevezetése óta - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataiból, amiket a Világgazdaság idézett. A hazai természetes személyek csupán 9,32 millió bankszámlával rendelkeztek tavaly év végén, ilyen kevés lakossági bankszámla a jegybank 2010 óta vezetett statisztikái szerint még sosem volt Magyarországon. A lakossági bankszámlák száma 2012 végén tetőzött, azóta minden negyedévben csökkent a számuk.

Ennek több oka is lehet, egyrészt az, hogy a tranzakciós illeték bevezetése miatt megnőttek a számlavezetési költségek, másrészt pedig az, hogy az alacsony kamatok miatt egyre kevesebben tartják bankbetétben a megtakarításukat. Emellett egyre kevesebb ember tart párhuzamosan több bankszámlát több hitelintézetnél, a megugró tranzakciós költségek miatt ugyanis nem éri már meg az akciós kamatokra vadászva utaztatni a pénzt.

 

Kapcsolódó cikkek
vg.hu
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.