brusszel


TV2: Lokál-patrióták

Figyelő Online - Jandó Zoltán
2016.03.24  08:00   
mail
nyomtatás
Valószínűleg 63-63,5 millió eurójába, azaz 19,5-19,7 milliárd forintjába kerülhetett Andy Vajnának a TV2-csoport megszerzése. Ezzel ráadásul korántsem értünk a kereskedelmi tévé megvételéhez köthető kiadások végére, a filmügyi biztost ugyanis állítólag kifizetetlen számlák várták a csatornánál, amelyek - ha lehet hinni a pletykáknak - a fenti összeget 20 milliárd fölé tornázták.
Nem csoda, hogy az új tulajdonos komoly karcsúsítást tervez a szervezetnél. A csatorna körül azzal számolnak, hogy az új irányok egyértelmű kijelölését követően sokan önként távoznak, de vannak tervben további leépítések is. Ez a folyamat pedig őszig simán elhúzódhat. A bevételekkel is kezdeni kellene valamit. Ennek első lépése volt a listaárak duplázása, amire az állami hirdetések, egészen pontos a Nemzeti Kommunikációs Hivatal életre hívása miatt volt szükség.

A tisztánlátást nem segíti, hogy bár már közel 3 hónapja Vajnáé a csatorna, a cégvezetésben még mindig kuszák az erőviszonyok. Eredetileg állítólag arról volt szó, hogy az új vezérigazgató, Dirk Gerkens teljesen szabad kezet kap, ám ez látványosan nem így történt. Bár személyi ügyekben van döntési szabadsága a cégvezetőnek, a stratégiai kérdésekbe Andy Vajna is beleszól, és ebben állítólag a jövőben sem lesz változás.

Ráadásul szinte biztos, hogy Vajna vállaltan közeli barátjának, Habony Árpádnak is fontos szerepe van, illetve lesz a TV2-nél. A Figyelő olyan pletykát is hallott, hogy Habony esetenként már most közvetlen utasításokat ad a tévé munkatársainak. A csatorna hírműsorain pedig szakmabeliek egyértelműen a kormányfő bizalmasának keze munkáját vélik felfedezni. Nemcsak azért, mert a másfél hónapja kinevezett új hírigazgató, Kökény-Szalai Vivien köthető a Habony-Rogán tandemhez, hanem mert például a Tények irányváltása is elég „lokálosra" sikerült (a Lokál Habony Árpád szűk egy éve működő ingyenes hetilapja, amely a Helyi Témát váltotta).

Érdekesség ugyanakkor, hogy az RTL életét nehezítő, múlt héten belengetett új sales house törvénytervezet állítólag a konkurenstől érkező vezérigazgató, Dirk Gerkens ötlete volt, és pont ezért nem is biztos, hogy bármi megvalósul belőle.

További részletek a Figyelő 2016/12. számában!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.