brusszel


Mészáros Lőrinc a vasúton 8 milliárdot kaszál

Figyelő Online - Váczi István
2016.03.24  09:00   
mail
nyomtatás
Közel 8 milliárd forintot kaszál Mészáros Lőrinc egy eddig szinte ismeretlen, szűk 30 fős vállalkozása, az R-Kord Kft. A cég a Szombathely-Zalaszentiván vasútvonal villamosításán dolgozhat, az eredetileg becsült árnál 40 százalékkal többért. A drágulás indokai nem túl meggyőzők.

A felcsúti R-Kord Kft. központi számán már sajnos nincs több hely új üzenet rögzítésére. Ez a választ kaptuk, amikor kerestük, bár a megrendelések aligha telefonon esnek be a főként út-, vasút- és mélyépítéssel, a kötött pályás közlekedéshez kapcsolódó biztosítóberendezési és áramellátási munkákkal foglalkozó céghez. A Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-vállalkozó által három éve felvásárolt vállalkozás a Swietelsky Vasúttechnika Kft. konzorciumi partnereként elnyerte a Szombathely-Zalaszentiván vasút korszerűsítési, villamosítási munkáit.


A megvalósítás néhány nappal ezelőtt el is kezdődött, és még az idén lezárul. Erről részletes közleményt küldött a szóban forgó vonalat üzemeltető GYSEV Zrt., valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, csak éppen a kivitelezők nevét nem írták bele.

Az R-Kord Kft. eddig szerényen meghúzódott a részben hasonló profilú, ám jóval méretesebb Mészáros és Mészáros Kft. árnyékában. Az utóbbi már 2014-ben is közel 10 milliárdos árbevételt könyvelhetett el, és mérget lehet rá venni, hogy a múlt év újabb ugrást hozott. Közben az R-Kordnak - tavalyelőtt - meg kellett elégednie 1,27 milliárdos forgalommal. 2016 viszont már nagy áttörést hozhat.

További részletek a Figyelő 2016/12-es számában, amely csütörtök óta kapható.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.