brusszel


Győzelem az iszlamisták fölött

Figyelő Online
2016.03.26  09:07   
mail
nyomtatás
Hatvan iszlamista szélsőségessel végeztek, negyvenet pedig megsebesítettek az egyiptomi hadsereg katonái pénteken a Sínai-félsziget északi részén, az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet helyi ága ellen több mint két éve folyó hadjárat helyszínén - közölte a hadsereg szóvivője.
A kormányerők ezen kívül megsemmisítettek 27 négykerék-meghajtású járművet, valamint 32 fegyverraktárt a szóvivő Twitter-oldalán megjelent közlemény szerint.

Az IÁ helyi milíciája, a Vilájat Sínáa (Sínai Tartomány) az állandó katonai jelenlét és számos terrorellenes hadművelet ellenére rendszeresen hajt végre támadásokat a fegyveres erők tagjai ellen. A szélsőségesek múlt vasárnap 15 rendőrrel végeztek a sivatagi régióban fekvő el-Arís városának egyik ellenőrzőpontjánál.

A szóvivő közleménye szerint a pénteki harcok a Vértanúk Joga fedőnevű hadjárat keretében történtek, amelyet múlt szeptemberben indítottak bosszúból a dzsihadisták által megölt katonákért, rendőrökért és ártatlan civilekért.

A független sajtót nem engedik a Gázai övezettel szomszédos vidékre, így az ott folyó harcokról szóló értesülések, számadatok gyakorlatilag egyetlen forrása maga a hadsereg.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.