brusszel


Mielőtt végleg elmennek

Figyelő Online - Bucsky Péter
2016.03.31  06:28   frissítve: 2016.03.29 11:27
mail
nyomtatás
Sok tehetség van Magyarországon, ám komoly kihívás a diplomások alacsony száma és a végzősök tömeges elvándorlása – mondta lapunknak az Európai Bizottság kutatásért és innovációért felelős főigazgatója, aki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal meghívására látogatott a think-BDPST konferenciára fővárosunkba.

Hosszú évtizedek óta része az Európai Unió célkitűzéseinek, hogy a közösség érje el GDP-arányosan a 3 százalékos k+f ráfordítást. Ettől annyira elmaradunk, hogy tavaly már Kína is előzött. Jó irányba haladunk?

– Sajnos igaz, hogy eredetileg 2010-re tervezte az EU elérni a 3 százalékos arányt, most pedig 2020-ra, ám az előrejelzések szerint ez továbbra sem teljesül. Sokan rámutatnak arra, hogy a kínai adatok a költés volumené...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2016/13 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Génjeink és a jövőnk

A számítástechnika már atomi szintekre költözik, miközben a gyógyszerek is képesek lesznek génjeink felülírására.

A rekorder e-autótól az új magyar kompozitokig

Rovatunkban a friss tudományos felfedezésekről szóló hírekből nyújtunk egy csokorravalót.

Fotonok és pandák

HÍREK a nagyvilágból

Dél-Amerikától az exobolygókig

Kutatás-fejlesztési hírek

top200