brusszel


Párbeszédre van szükség az iszlámmal

Figyelő Online
2016.03.30  11:17   
mail
nyomtatás
Párbeszédre van szükség az iszlámmal, és ehhez partnerek kellenek - hangsúlyozta a felekezet magyarországi elismerését kimondó törvény hatályba lépésének századik évfordulója alkalmából, szerdán Budapesten rendezett konferencián Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.
Háborúban állunk, de nem az iszlámmal, mint istenélménnyel, nem az iszlámmal, mint kultúrával vagy mint közösséggel; háborúban állunk azokkal, akik az iszlámra hivatkozva, az iszlám közösségből erőt szervezve és erőt lopva, félelemben akarják tartani, mindörökre meg akarják változtatni, el akarják foglalni Európát - fogalmazott a tárcavezető.

Hangsúlyozta: az iszlám világnak és a magát védő Nyugatnak is fel kell lépnie a terrorral szemben. "A nyitottság és az önvédelem, az identitás és a kommunikáció egymás szövetségesei kell, hogy legyenek a 21. században" - mondta Balog Zoltán.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.