brusszel


A Fidesz szerint az ellenzék a bankok érdekeit védi

Figyelő Online
2016.03.30  13:10   
mail
nyomtatás
A Fidesz szerint az ellenzék kezdettől támadja az otthonteremtési program minden elemét.

A nagyobbik kormánypárt szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében rámutatott: a parlament szerdai döntésének köszönhetően teljessé válik az otthonteremtési program, létrejöhetnek a nemzeti otthonteremtési közösségek, amelyek lehetővé teszik a bankrendszeren kívüli lakáscélú megtakarítást az eddiginél jóval nagyobb állami támogatás mellett.

A Fidesz szerint az ellenzéki pártok ezúttal is a bankok érdekeit védték és meg akarták akadályozni a nemzeti otthonteremtési közösségek létrehozását. Az ellenzék kezdettől támadja az otthonteremtési program minden elemét, korábban a családi otthonteremtési kedvezményt és a lakásépítési áfa csökkentését is támadták - tették hozzá.

Ha rajtuk múlna, újra eltörölnék az otthonteremtési programot, ahogy azt kormányzásuk alatt egyszer már megtették: megszüntették az otthonteremtési kedvezményeket, több mint duplájára emelték a lakásépítési áfát, és kiszolgáltatták a bankoknak a családokat.
Az Országgyűlés szerdán egyértelműsítő, pontosító módosításokkal ismét lehetővé tette nemzeti otthonteremtési közösségek (nok) létrehozását. A parlament azután döntött, hogy az erről szóló, két hete elfogadott törvényt az államfő megfontolásra visszaküldte a Háznak.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.