brusszel


Indul a kátyúzási szezon

Figyelő Online
2016.04.01  12:44   
mail
nyomtatás
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. téli útüzemeltetési időszaka lezárult, a tavaszi időjárás beköszöntével újra a kátyúzási, javítási munkákra helyezik a hangsúlyt a cég 93 mérnökségének szakemberei - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
A kátyúzási, lokális javítási munkákra a zrt. idén nettó 7,125 milliárd forintot költhet el, ez mintegy 131 ezer tonna aszfalt felhasználását teszi lehetővé.
Közölték: több mint száz útellenőr járja a közutakat, a kátyúkról információt a zrt. elsősorban a saját útellenőri hálózatán keresztül szerez, de a lakossági és egyéb bejelentéseket is értékelik. A kátyúzási munkákat ütemezetten végzik, először a gyorsforgalmi- és főutakon, ezt követően a kevésbé forgalmas 4-5 számjegyű mellékutakon, végül a bekötőutakon végzik el a munkát.

A novemberben indult téli üzemeltetési időszakban a társaság gépei 62 ezer munkaórát teljesítettek, 88,7 ezer tonna sót, 6,762 millió liter kalcium-klorid oldatot juttattak ki a közutakra.
A tájékoztatás szerint az átlagos téli időszakhoz képest rendkívül nagy mennyiségű volt az eső, a fagyási-olvadási ciklusok gyakori váltakozása és a csapadékos időjárás miatt a burkolathibák száma is jelentősen megnőtt. A zrt. szakemberei télen is folyamatosan végeztek ideiglenes javítási munkákat a közutakon hidegaszfalt felhasználásával.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.