brusszel


Őrületes érdeklődés a Tesla autói iránt

Figyelő Online - Csepi Lajos
2016.04.03  13:53   
mail
nyomtatás
A Tesla alapítója és vezérigazgatója, Elon Musk bejelentette, hogy a cég régóta várt, Model 3 típusú elektromos autójának előrendelése meghaladta a 250 ezret.
A kaliforniai székhelyű cég csütörtökön mutatta be ötszemélyes, eddigi legolcsóbb autóját. Elon Musk tweet-üzenetében azt közölte, hogy vasárnap és szerdán további részleteket árul el.

Nem szükségszerű, hogy a Model 3 valamennyi megrendelőjéből ténylegesen vásárló lesz, hiszen az első gépkocsikat terv szerint 2017 végén adják át. Előrendelést egy tucatnyi országban lehet feladni, így az Egyesült Királyságban, Írországban, Brazíliában, Indiában, Kínában és Új-Zélandon. A jövőbeni tulajdonosoknak a megrendeléskor ezer dollár foglalót kell fizetniük.

Az érdeklődés szintjét látva Elon Musk tweet-üzenetében azt írta, hogy a Társaságnak „egyértelműen újra kell gondolnia termelési programját".

Kutatási ráfordítások

Elon Musk azt mondta: célja az, hogy a teljes beüzemelés után évi mintegy 500 ezer járművet állítsanak elő. Az alapmodell ára 35 ezer dollár lesz, és egy töltéssel legalább 346 km távolságot képes megtenni.

A Tesla tavaly 50,580 gépkocsit gyártott. A járművek zöme a Model S saloon volt, amely a Nissan Leaf-t megelőzve a világ legnagyobb darabszámban eladott, kizárólag elektromos hajtású autójává vált.

A cég ezzel együtt 889 millió dollár veszteséggel zárta a 2015-ös évet, részben azért, mert kutatásra és fejlesztésre 718 millió dollárt költött el. A veszteség következtében a Tesla készpénzállománya az egy évvel korábbi 1,9 milliárd US dollárról 1,2 milliárdra csökkent.

A Társaságnak számolnia kell a más, hasonló árfekvésű és menetteljesítményű elektromos autók jelentette versennyel, amelyek hamarabb a piacra kerülnek. Ilyen a General Motors Chevy Boltja és a BXD’s Quinn EV300 típusa.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.