brusszel


Hamarosan piacra termel a Teva új sajóbábonyi üzeme

Figyelő Online - Nógrádi Tóth Erzsébet
2016.04.04  12:16   
mail
nyomtatás
Ez év nyarán már piacra termelnek a Teva Gyógyszergyár sajóbábonyi gyárában tavaly szeptemberben bejelentett, új beruházásban felépült üzemében, amely egy központi idegrendszeri betegség terápiájában alkalmazott készítmény előállítására lesz alkalmas.
A multinacionális gyógyszercég tavaly szeptemberben jelentette be azt a 2,3 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházását. A napokban megtörtént az új üzemegység épületének műszaki átadása, jelenleg a technológia beüzemelése van folyamatban, mely várhatóan április végén meg is valósul - tájékoztatott Paplanos Péter, a cég kommunikációs vezetője. Ezt követően megtörténnek a validációs gyártások, majd ez év nyarán már piacra fog termelni az üzem, ahol egy központi idegrendszeri betegség terápiájában alkalmazott készítményt állítanak elő.

Ahhoz, hogy a betegeknek szükséges mennyiség rendelkezésre álljon, a Teva hazai kutatásban, fejlesztésben dolgozó munkatársai az elmúlt években azon dolgoztak, hogy a technológia produktivitását maximalizálják. Ennek eredményeként az elkövetkező években a terméket nagy volumenben gyártják majd Sajóbábonyban, így világszinten jelentős piaci igényeket fog lefedni.

A Teva több mint 20 éves működése alatt mintegy 350 milliárd forintot ruházott be Magyarországon, (Debrecenben, Gödöllőn és Sajóbábonyban) munkát adva 3000 embernek, akik világszínvonalú gyógyszergyártást végeznek.

 

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: tevagyógyszer

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.