brusszel


Nem csökkentenék az adót jövőre

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2016.04.07  12:18   
mail
nyomtatás
De akkor hogy lesz a választás évében 9 százalékos az szja-kulcs?

Nem tervez 2017-ben szja-csökkentést a Nemzetgazdasági Minisztérium - árulta el mai sajtótájékoztatóján a Figyelő kérdésére Tállai András miniszterhelyettes. Vagyis jövőre is maradhat a 15 százalékos szja-kulcs, ha a szaktárca szakmai javaslatát elfogadja a kormány. Az adóterületért felelős államtitkár ugyanakkor jelezte, hogy a kormányülésen más döntés is születhet. Az elhangzottak alapján mindenesetre egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a mostani kormányciklus végéig, vagyis 2018-ig nem csökken az egyszámjegyű tartományba az szja kulcsa. Pedig Orbán Viktor kormányfő ezt jelölte meg célként korábban.

A miniszterhelyettesi bejelentés azért meglepő, mert főnöke, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pár napja nagymértékű adócsökkentést helyezett kilátásba, igaz, határidők megjelölése nélkül. A tárcavezető arról is beszélt, hogy a munkaadók járulékkedvezményben részesülhetnek, ha infláció felett emelik dolgozóik bérét. A kedvezmény bevezetésének idejéről ezúttal sem tett említést, ezért Tállai Andrásnak tettük fel erre vonatkozó kérdésünket. A válaszból az derült ki, hogy még nagyon képlékeny állapotban van az ötlet, mint a miniszterhelyettes fogalmazott, a gondolkodás folyik ez ügyben.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: adóadókulcs

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.