brusszel


Ez szubtrópusi javaslat, János!

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2016.04.07  15:20   
mail
nyomtatás
A miniszterelnök fúrta meg a távozó köztisztviselők extra juttatását.

Orbán Viktor ellenállásán bukott el az a javaslat, amelyik szerint 5-10 millió forint kilépési pénzt kapnának az államigazgatási munkájukról önként lemondó dolgozók. Egy hónapja még mint erős miniszterelnökségi szándékról beszélt erről a lehetőségről Lázár János.



MTI Fotó: Máthé Zoltán


A Miniszterelnökséget vezető miniszter saját kezdeményezése a bürokráciacsökkentési program része, melynek során első lépésben a járási hivatalokban hajtanak végre leépítéssel is járó átszervezéseket júliustól. Az önkéntes kilépési pénz a magánszférában építendő új karriert segítené a tervek szerint. Ezt torpedózta meg Orbán Viktor - derült ki a mai Kormányinfón a Figyelő munkatársának kérdésére.

Lázár szerint a kormányfő szuptrópusinak nevezte az ötletet. Ebben a formában tehát nem valósul meg.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.