brusszel


Egyre több a reklám a TV-ben

Figyelő Online
2016.04.09  12:13   
mail
nyomtatás
Tizenöt százalékkal több új hirdetést tettek közzé a televíziók a tavalyi év második felében, mint egy esztendővel korábban - közölte a médiatanács által most elfogadott tanulmány eredményei alapján a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteken az MTI-vel.
Mint írják, a vizsgált 29 televízióban összesen 2761-féle új hirdetést mutattak be, ez az időszak összes reklámszpotjának 46,6 százaléka; az ismétlések révén az új reklámokban szereplő információkkal 1,8 millió alkalommal találkozhattak a tévénézők.

A szpotok számának növekedése mellett azt is kimutatták, hogy ezeket átlagosan 15 százalékkal többször mutatták be, mint egy évvel korábban; egy-egy napon akár 99 új reklámmal is találkozhattak a csatornákon a nézők.

Az elemzés szerint a leggyakoribb hirdető a kereskedelmi és a szabadidőszektor volt, a legtöbbet az olcsó, ezer forint alatti és havonta többször is igénybe vehető termékeket reklámozták - ez az összes szpot 23 százalékát tette ki -, a 10 ezer forint alatti termékeket népszerűsítő kereskedelmi közlemények aránya pedig már 66 százalékot ért el.

A hirdetők továbbra sem veszik igazán figyelembe a 60 éven felülieket: a szpotoknak kevesebb, mint egy százaléka köthető ehhez a korosztályhoz. A gyerekeknek szóló reklámok részaránya 5 százalék. A célzottan valamelyik nemnek szánt szpotok aránya 8 százalék, ezek háromnegyede a nőket próbálja meggyőzni.

A termékek, szolgáltatások hazai származására utaló reklámok részaránya is csekély: 5 százalék körüli - állapította meg a kutatás.

A tanulmány teljes egészében elolvasható a www.nmhh.hu oldalon.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.