brusszel


A viták akadályozhatják az Északi Áramlat 2 projektet

Figyelő Online - Csepi Lajos
2016.04.10  08:40   
mail
nyomtatás
Egy lengyel elektronikus újság szerint az Északi Áramlat 2 ügyében „különös összjáték" figyelhető meg Németország és Oroszország között.
Lengyel források szerint a Die Welt szerkesztősége egy olyan dokumentumot szerzett meg, amelyben a német biztonsági szolgálat arról tesz jelentést: az Oroszország és Németország közötti, ellentmondásos Északi Áramlatról zajló vita hátráltathatja a projekt megvalósítását.

A vezeték a tervek szerint Oroszországot és Németországot Közép- és Kelet-Európa, így Lengyelország megkerülésével köti össze.


Orosz gázvezeték-állomás Ukrajnában (MTI fotó)

A biznesalert.pl lengyel honlap tudni véli: a Die Welt szerint az EU-ban sokan úgy gondolják, hogy az Északi Áramlat 2 politikai megosztottsághoz vezethet Európában.

Nyolc európai ország vezetői, közöttük Lengyelország és Magyarország képviselői a közelmúltban levelet írtak az EU Bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek, amelyben leszögezték: ellenzik az Északi Áramlat 2 vezeték megépítését.

A biznesalert.pl honlap szerint azonban a Die Welt arról ír, hogy az Északi Áramlat AG irányítói bizakodóak a vezeték megépítésével kapcsolatban. A lengyel elektronikus újság hozzáteszi: az ügyben „különös összjáték” figyelhető meg Németország és Oroszország között.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.