brusszel


Jól indult az év az idegenformalomban

Figyelő Online
2016.04.11  16:26   
mail
nyomtatás
A nemzetközi kereslet jelentős bővülése és az ugyancsak kiegyensúlyozottan növekvő belföldi turizmus együttes teljesítménye erős évkezdetet eredményezett az ágazatban - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfői közleményében, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva.
A külföldiek 12,7, a belföldi turisták 10,6 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el februárban a kereskedelmi szálláshelyeken, mint egy évvel korábban. A vendégéjszakák száma ezzel 11,6 százalékkal nőtt - jelentette hétfőn a KSH.

A tárca szerint az elmúlt év végének hullámzóan alakuló beutazó forgalma után különösen biztató, hogy a tíz legjelentősebb küldő piac mindegyikéből - Németországot is beleértve - jelentősen bővült a forgalom, ráadásul az orosz piac is növekedésnek indult.

A belföldi vendégforgalom a kilenc turisztikai régióból nyolcban nőtt februárban a tavalyi év azonos időszakához képest, ötben kétszámjegyű bővülést ért el, a Balaton forgalma például a tavalyi negyedével bővült - emelte ki az NGM.

A belföldi vendégektől származó szállásdíj-bevétel növekedésében továbbra is nagy szerepe van a SZÉP kártyának. A kereskedelmi szálláshelyi SZÉP kártya felhasználás februárban megközelítette az 1 milliárd forintot, ami a tavalyi költést 22 százalékkal haladja meg - hangsúlyozta a tárca.

A közlemény szerint optimizmusra ad okot, hogy az év első két hónapjában 20 százalék feletti mértékben nőtt a SZÉP kártyákra feltöltött összeg is.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.