brusszel


Így néz ki a magyar olimpiai pályázat embléméja

Figyelő Online
2016.04.14  14:00   
mail
nyomtatás
Bemutatták csütörtökön a Gellért-hegyen a 2024-es olimpiára és paralimpiára kandidáló Budapest pályázati emblémáját.

Az ünnepélyes eseményen többek között Tarlós István főpolgármester, Fürjes Balázs, az olimpiai pályázat kormányzati felelőse, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke és Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja leplezte le a nyílt pályázat útján kiválasztott logót.



A budapesti pályázat emblémájának meghatározó elemei a Szabadság-szobor, a víz és az olimpiai ötkarika, utóbbi azonban nem a klasszikus formában, hanem "újraértelmezve" jelenik meg. A szimbólum a frissebb, fiatalosabb, kreatívabb olimpia koncepciójára kíván utalni.


MTI Fotók: Illyés Tibor


A logót egy fiatalokból álló designstúdió, a Graphasel tervezte, munkájukat közel 200 pályázat közül választotta ki a szakmai zsűri.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.