brusszel


Import net Frankfurtból

Figyelő Online
2016.04.18  15:34   
mail
nyomtatás
Olcsóbb és gyorsabb lehet a net nálunk vidéken, így például Nyíregyházán, Miskolcon és Kisvárdán, Zalaegerszegen, Ajkán, Gyöngyösön és további városokban is. Az ok: az MVM NET Zrt. Deutscher Commercial Internet Exchange a hivatalos viszonteladójává vált.

Az MVM NET Zrt. lehetővé teszi partnerei számára, hogy azok internet forgalmat cserélhessenek más résztvevőkkel, miközben közvetlen és szabályozható kapcsolatot biztosít a világ egyik vezető, Európa legnagyobb internetforgalom-cserélőjéhez megfizethető áron.

A viszonteladói program (Vip) lényege, hogy a budapesti jelenléttel nem rendelkező internetszolgáltatók számára is elérhetővé teszi a BIX (Budapest Internet Exchange) három adatkicserélő központját, anélkül, hogy a szolgáltatónak drága szerverekkel fizikailag is be kellene települnie ezekbe az adatközpontokba.
Eddig ugyanis csak úgy volt lehetőség a BIX-tagságra, ha egy szegedi, miskolci vagy épp pécsi szolgáltató gerinchálózati kapacitást (ismertebb nevén bérelt vonalat) vásárolt és a BIX-jelenlétet saját hatáskörben oldotta meg. A ViP-en keresztül ez annyit egyszerűsödik, hogy a kisebb szolgáltatók szerződhetnek a gerinchálózati szereplővel a bérelt vonal mellett a BIX-jelenlétre is, így egyetlen szerződéssel letudhatják ezt a problémát.

Járulékos előnye a viszonteladói modellnek, hogy egészen kis sávszélességet is lehet vásárolni ezen keresztül. A közvetlen BIX elérés esetében ugyanis az abszolút minimum a gigabites port, amelynek már számottevő havi költsége van, erre azonban a legtöbb kis szolgáltatónak nincs szüksége - mondta el a HWSW.hu portálnak Angeli János, a BIX felügyelő bizottsági elnöke. Az MVM ennél jóval kisebb csomagokat is tud kínálni a partnerek számára, nyilván lényegesen olcsóbban. A cég ezzel együtt azt is bejelentette, hogy a BIX-portját 100 gigabites kapacitásra fejleszti június végéig, elsőként az országban.

A viszonteladói programnak van még egy résztvevője: a RETN.net szintén múlt héten jelentette be, hogy partneri megállapodást kötött a BIX-szel. A cég elsősorban nemzetközi ügyfelekkel dolgozik majd, így a környékbeli országokban értékesíthet majd virtuális BIX-tagságot.

Az tehát, hogy az MVM NET hozzáfér a német DE-CIX platformhoz, lehetővé teszi partnerei számára, hogy azok forgalmat cserélhessenek más résztvevőkkel. A szolgáltatás elsődleges előnye, hogy közvetlen és szabályozható kapcsolatot biztosít a világ egyik vezető, Európa legnagyobb internetforgalom-cserélőjéhez megfizethető áron.

Az MVM NET 2014. óta teljes jogú tagja a DE-CIX platformnak, mostantól arra is lehetősége lesz, hogy a szolgáltatásokat viszonteladóként értékesíthesse saját, 100Mps-től 10Gbps-ig elérhető kapacitású portján az internetforgalom-cserélő ponton. Az MVM NET mindezek mellett az első olyan társasággá is vált, amely a BIX ViP (Budapest Internet Exchange Viszonteladói program) szerződését megkötötte az Internet Szolgáltatók Tanácsával.

Utóbbinak köszönhetően a társaság képes a BIX szolgáltatásait Budapesten kívül is nyújtani, méghozzá átlátható feltételek mellett. Azzal, hogy az MVM NET szabályozható hozzáféréssel bír a BIX platformon, hozzásegíti a cég hazai és nemzetközi partnereit a forgalomcseréhez más BIX tagokkal. A viszonteladói program célja, hogy kibővítse a BIX szolgáltatásait a Budapesten kívüli magyar nagyvárosokra is.

Az MVM NET már elindította ezek tesztelését Nyíregyházán, Miskolcon és Kisvárdán, de folyamatban van Zalaegerszegen, Ajkán, Gyöngyösön és további városokban a BIX ViP szolgáltatások kialakítása. Az MVM NET meglévő hibrid BIX portját június végéig 100 gigabit kapacitásra fejleszti tovább, így az első olyan telekommunikációs szolgáltató lesz Magyarországon, amely ilyen magas sávszélességű hozzáférést képes biztosítani a BIX-hez.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200