brusszel


Így szórakozz a mobiloddal!

Figyelő Online
2016.04.19  11:06   
mail
nyomtatás
Egy barátokkal, vagy új ismerősökkel töltött este során a tanácstalanság sokszor kreatív ötleteket szül. Ezt a mobilalkalmazásokat fejlesztő nemzetközi és hazai csapatok is felismerték és igyekeznek hozzáadni az élményhez. 5+1 többségében magyar mobilaalkalmazás amely ezt a célt szolgálja.

1. Tervezzünk előre

Ráérünk egy adott időpontban, illetve a közelben vagyunk-e? Erre a két kérdésre ad gyors választ a már klasszikusnak mondható Doodle és Swarm. Ha moziba szeretnénk menni, akkor jó választás lehet a magyar fejlesztésű, ingyenes Simple. Az alkalmazással pár érintéssel vásárolhatunk jegyet szinte bármelyik nagyobb hazai moziba. Ha inkább más művészeti ágak vonzanak az se baj, több ezer kulturális helyszín elfogadja az appban vett jegyeket.

2. Egyszerű társasjátékok

A Becstelen Brigantik kocsmajelenetéből is ismert játékot emeli át az okostelefonok világába a Heads Up! A mobilt a homlokunk elé tartva, ravasz kérdéseket feltéve kell kitalálni, hogy milyen személy neve szerepel a kijelzőn. Az egész persze időre megy.
Ha jó a hangulat azt érdemes megörökíteni. Persze nem valami őstörténeti módon, hanem stílusos minivideókban - ebben segít az Instagram Boomerang kiegészítője.
Ezután jöhet egy táncos alkalmazás, a Bounden. A telefont kettőtöknek kell a kezetekben tartani, miközben az app interaktív módon mutatja, hogy merre kell közösen elmozdulnotok. Hogyan? Nézzétek meg a videót!

3. Utazzunk okosan

Budapest belvárosában az Uber népszerűsége minden nehézség ellenére tartja magát. Azoknak, akik viszont messzebbről indulnak, vagy csak jobban szeretik a nagy flottákkal rendelkező taxitársaságokat, azoknak szinte minden nagyobb cég kínál saját megoldást. Haladóknak megsúgjuk, hogy a már korábban említett Simple appal taxit is hívhatunk, ráadásul az Uberhez hasonlóan követhetjük az autó mozgását is.

4. Merre van a legjobb buli?

Egy szintén magyar alkalmazás a Nightworks. Nem csak buli ajánlóként működik, de GPS alapján helyet is javasol. Akár élő közvetítéssel be is leshetünk a legmenőbb helyszínekre. Ha másnap is keresgélni akarsz a programok között, akkor jó alternatíva a szintén magyar Whatcanido app.

5. Ismerkedés

Elcsépeltté válik a Tinder? Egy magyar fejlesztő csapat kifejlesztette a Jingle appot. Egy teszt kitöltése után tudományos módszerekkel választják ki, hogy ki lehet számunkra lehetséges partner. Ezt követően persze jönhetnek a képek és a kémia. Ha a térképen való közelség éppen a legfontosabb, a francia Happn is szóba jöhet.

+1

Vannak olyan alkalmazások, amik igazi céleszközök, ilyen a Fireplace is. Igen, pontosan annyit tud, mint amit a nevéből is kikövetkeztethetünk: kandallókat nézhetünk rajta. Egy Jingle-lel leszervezett randin például így varázsolhatunk meghitt hagnulatot...

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.



Házat nyomtatással!

A 3D-s nyomtatókkal egyre többet kísérleteznek immár az építőiparban is.

Kabátba költöző kütyük

Az IT és a ruhaipar találkozása

Itt a digitális káosz?

Az alkalmazások robbanásszerű megjelenésével és a telefonok tárolókapacitásának növekedésével egyre nagyobb körülöttünk a digitális zűrzavar.

top200