brusszel


Felemelték a teherautók úthasználati díját Oroszországban

Figyelő Online - Csepi Lajos
2016.04.24  15:00   
mail
nyomtatás
Oroszország 17 ország teherautói számára megemelte az úthasználati díjat.
Ez ideig az orosz utak használatáért évi 60 ezer rubelt (805 euró) kellett fizetni. A díj most kétszeresére nő. A Kreml közölte, hogy a döntés egyik oka az orosz deviza leértékelődése.

Orosz kormányzati szakértők arra hivatkoznak, hogy a korábbi, 60 ezer rubeles díj megállapításakor, 2008-ban az euró körülbelül 35 rubelt ért, az elmúlt két évben viszont az árfolyam átlagosan 70-80 rubeles szinten mozgott.

Ez év első hónapjaiban különlegesen éles vita alakult ki a lengyel fuvarozók oroszországi közlekedésével kapcsolatban, amely egy ideig a lengyel teherautók forgalmának betiltásához vezetett. A két ország végül az engedélyek év végéig történő meghosszabbításában egyezett meg.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.