brusszel


Trafikfrász

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2016.04.28  08:00   
mail
nyomtatás
A dohányárusító helyekre az indulásuk óta több mint 56 millió forint bírságot vetett ki a NAV.

Ennyi volt a jogerősen kiszabott bírságok összege 2013 júliusa óta, amit összesen 414 jogsértés feltárása során állapítottak meg a pénzügyőrök. Az említett 414 „bukó" egyébként nem tűnik elviselhetetlenül nagynak, főleg annak fényében, hogy az adóhatóság az eddig eltelt időben közel hét és félezer (legyünk egzaktak: 7493) darab ellenőrzéssel lepte meg a dohánytermék-kiskereskedőket. Amennyi ellenőrzést végeztek, az alapján minden boltba el kellett volna jutniuk. Egy új értékesítési rendszer esetében ez tulajdonképpen magától értetődő lenne, de ismerve a NAV módszertanát, arról lehet szó, hogy ahol egyszer jogsértéssel szembesültek, oda újra elmennek a hatóság emberei, mert „járt utat a járatlanért nem érdemes elhagyni". Még egy érdekes adattal gazdagodtunk a NAV segítségével. Közlésük szerint 2013 közepe óta 598 trafikos adta be a kulcsot, ennyi bolt engedélye szűnt meg.

További részletek a Figyelő 2016/17. számában.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: trafikNAV

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.