brusszel


A Hajdu Péter-sztori: Medgyessytől Habonyig

Figyelő Online - Jandó Zoltán
2016.04.28  09:00   
mail
nyomtatás
Ha bukik a Showtime, komolyan elgondolkodik a visszavonuláson Hajdú Péter - mondta a Figyelőnek adott interjújában a műsorvezető. A képernyőzés úgyis egyre kevésbé fontos az életében: gyártó cége több megrendelést kapott a TV2-től, sőt újabb produkciókról is tárgyal a csatornával.

Emellett más területen is egyre aktívabb: orvosi rendelője már épül Törökbálinton, de hamarosan egy plázaberuházásba is belekezdene ugyanitt. Ez utóbbiban egy magyar vállalkozó az üzlettársa, de hogy pontosan kicsoda, azt nem könnyű visszafejteni, mivel a rejtélyes üzletember két offshore cégen keresztül birtokolja a projektvállalat 50 százalékos pakettjét. A külföldi társaságoknak ugyanakkor voltak már korábbi magyarországi érdekeltségei. Ezek alapján pedig a cégek közvetve összeköthetőek Dubi Zoltánnal, Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak egykori üzlettársával. Tiborcz egyébként a legnagyobb közösségi oldalon is ismerőse Hajdú Péternek.

Mindenesetre függetlenül attól, ki a rejtélyes befektetőtárs, a közös vállalkozás jól szemlélteti, azt, amit több forrásunktól is hallottunk, jelesül, hogy Hajdút nem csak a média, hanem a gazdasági elit is befogadta az elmúlt években. A vezető politikusokkal, és politikai közeli emberekkel pedig pályafutása kezdetétől jó volt a kapcsolata. Medgyessy Péterrel még mindig jó viszonyt ápol, de régi ismerőse Habony Árpád is.

A teljes interjú a Figyelő 2016/17. számában.

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.