brusszel


Új védjegyet vezet be Szlovákia

Figyelő Online - Csepi Lajos
2016.05.01  13:22   
mail
nyomtatás
Kivételeset és eredetit kerestek, amely bemutatja a szlovákokat abban a remek országban, ahol élnek.
“Good idea, Slovakia!” , vagyis „Jó gondolat, Szlovákia” az az üzenet, amelyet külföldön az új „Szlovákia” jelképeként külföldön forgalmazni fognak azzal a képpel együtt, amelyet csütörtökön mutatott be a külügy- és európai ügyek minisztere, Miroslav Lajcak.

A miniszter elmondta: ez a logó és üzenet annak a több éves törekvésnek az utolsó, kiemelkedően fontos eleme, amely célja, hogy Szlovákia nemzetközi megismerésére alkalmas védjegyet alkossanak meg.

„Ez az eredmény szakértők tapasztalataira alapozott és a szlovák közvéleménnyel folytatott véleménycsere folyamatának gyümölcse. Arra tesz kísérletet, hogy kifejezze, mire gondolnak az emberek a szlovák védjegy hallatán és mi ennek a tartalma” - mondta Miroslav Lajcak.

„Csak egy olyan embléma lehet sikeres, amelyet az emberek magukénak éreznek”. „Az üzenet angol megfelelője figyelmet keltő és egyben kedves hangzású.”

A Focus ügynökség 2015 elején ezer válaszadó megkérdezése alapján választott ki négy kulcsszót Szlovákia új országemblémájának megalkotására: különleges, életrevaló, sokféle és furfangos.

A Creative Department, az a szellemi műhely, amely nyilvános pályázaton nyerte el az új szlovák embléma tartalmi- és képi kidolgozásának megbízatását, ezzel a négy szóval látott munkához. “Valami kivételeset és eredetit kerestünk, amely bemutatja a szlovákokat abban a remek országban, ahol élnek” mondta a Társaság igazgatója, Simona Bubanova. „Különös hangsúly fektettünk arra, hogy Szlovákiát egy modern országként mutassuk be, amely építhet hagyományaira csakúgy, mint ötleteire, újításaira és termékeire. Meg akartuk mutatni a szlovákoknak, mire lehetnek büszkék.”

A győztes terv 80 ezer euróba került.

A pályázat részeként ki kellett dolgozni a szlovák államigazgatás valamennyi szintjének egységes látványtervét is. A nemzeti lobogó és címer elhelyezéséből derül ki, hogy az adott logó felső- vagy alsó szintű államigazgatási szervet, illetve önkormányzati testületet képvisel.

Az új logó használata minden minisztérium és központi állami szervezet, valamint az alárendelt szervek számára kötelező, az önkormányzati szervezetek (regionális és helyi önkormányzatok) számára ajánlott. Bevezetését október 1-től indítják el és 2017 kezdetére fejezik be.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.