brusszel


Az MSZP petícióval fordult Áder Jánoshoz

Figyelő Online
2016.05.02  11:28   
mail
nyomtatás
A párt azt akarja, hogy az ország legfőbb közjogi méltósága próbálja meg elérni, hogy a kormány változtasson a szegény-politikáján.
Teleki László, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten, a Sándor-palota előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a legutóbbi kutatások szerint több mint négymillió szegény él Magyarországon, de hiába hívják fel erre a kormány figyelmét, az nem tesz semmit.
Hozzátette: a jövő évi költségvetésben sincs annak nyoma, hogy csökkenteni akarják a szegénység mértékét.
Az MSZP-s politikus elmondta, petícióban külön felhívta a figyelmet a romák helyzetére, szerinte ugyanis soha nem volt ilyen mértékű ezen népességen belül az elszegényedettség és a kirekesztettség.
Teleki László közölte, 12 pontban összegezte, mit kellene tenni a magyarországi romák érdekében. Példaként említette a tankötelezettség korhatárának visszaállítását 16-ról 18 évre, az oktatási szegregáció elleni fellépést, a cigánytelepek felszámolását.
Az ellenzéki politikus sürgette Farkas Flórián lemondását, mert szerinte a miniszterelnöki biztos sokkal több kárt okoz a romáknak, mint bármilyen intézkedés az elmúlt évtizedekben.
A képviselő sajtótájékoztatója végén a petíciót bevitte a Köztársasági Elnöki Hivatalba.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.