brusszel


Az Emirátusokból Szerbiába áramolhat a tőke

Figyelő Online - Csepi Lajos
2016.05.06  09:02   
mail
nyomtatás
A szerb fél közút-és vasútfejlesztési projektekbe szeretné bevonni az arab befektetőket.
A szerb infrastruktúra komoly beruházási lehetőségeket kínál, és az ágazat kiváltotta az Egyesült Arab Emirátusok befektetői érdeklődését - közölték a szerb Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium szakértői az Abu Dhabi Befektetési Hatóság (ADIA) vezetőivel folytatott szerdai tárgyalások után.

Az ADIA képviselői tájékoztatást kaptak azokról az útépítési projektekről, amelyek révén Szerbiát bekötnék a Trans-European Transport Networks (TEN-T) elnevezésű európai úthálózatba.

Az arab fél érdekelt logisztikai központok felépítésében, valamint építőipari beruházások megvalósításában is, olvasható a Minisztérium által kiadott közleményben. A befektetőket tájékoztatták: Szerbia számára elsőrangú fontosságú, hogy az országot átszelő térségi úthálózatot összekössék az európai autópályák rendszerével.

Ismertették Szerbia további infrastrukturális fejlesztési terveit is, közöttük azokat a közút- és vasútfejlesztési projekteket, amelyek megvalósításához befektetőkre lenne szükség.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.